O νόμος της έλξης λέει το εξής: Όταν επιθυμείς κάτι με όλη σου την καρδιά, τότε αυτό έρχεται σ’ εσένα χωρίς κόπο.
Στην πραγματικότητα, είναι σαν αυτό που επιθυμείς να έρχεται σ’ εσένα, γιατί τις περισσότερες φορές είναι μέσα από δικές σου κινήσεις που θα έρθει. Απλά επειδή αυτές οι κινήσεις θα είναι χωρίς αίσθηση κόπου και αγώνα, επειδή θα είναι αβίαστες και πολλές φορές όχι συνειδητές, πρακτικά θα φαίνεται σαν αυτό που επιθυμείς να έρχεται σ’ εσένα.
Ωστόσο καθόλου δεν αποκλείεται να έρθει κάτι καλό σε σένα κυριολεκτικά, με την έννοια ότι αρκεί μερικές φορές να μην το εμποδίζεις, να μην το σαμποτάρεις (όπως κάνεις μερικές φορές χωρίς να το συνειδητοποιείς) και αυτό θα έρθει σε σένα.
Ο νόμος της έλξης χρειάζεται κάποιες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει:
– Να ξέρεις και να καθορίζεις με ακρίβεια τι είναι αυτό που επιθυμείς
Δεν αρκεί να πεις «θέλω έναν σύντροφο στη ζωή μου», αλλά να καθορίσεις με λεπτομέρειες τα ψυχικά και τα σωματικά χαρακτηριστικά που επιθυμείς να έχει καθώς και πώς θέλεις να είναι η σχέση σας. Δεν φτάνει να πεις «θέλω περισσότερα χρήματα», χρειάζεται να προσδιορίσεις πόσα χρήματα θέλεις, σε πόσο χρονικό διάστημα, με πόσες ώρες εργασίας από μέρους σου κ.λπ..
– Να έχεις συχνά στο μυαλό σου αυτό που θέλεις και όχι αυτό που δεν θέλεις
Συνήθως όταν επιθυμούμε κάτι, εστιάζουμε την προσοχή μας στην κατάσταση που είμαστε τώρα την οποία δεν θέλουμε και όχι στο σημείο που θέλουμε να φτάσουμε.
Αυτό παράγει αρνητική συναισθηματική κατάσταση που δεν έλκει καλά, αλλά κακά πράγματα προς εμάς. Για παράδειγμα έχουμε στο μυαλό μας στο ότι είμαστε μόνοι και όχι το πώς θα ήμασταν αν είχαμε έναν ταιριαστό σύντροφο. Σκεφτόμαστε τα χρέη μας, τη φτώχεια μας και τα αγαθά που μας λείπουν και όχι πώς θα ήμασταν αν είχαμε περισσότερα χρήματα.
Βοηθάει λοιπόν πολύ το να έχουμε συχνά στο μυαλό μας την κατάσταση όπου θέλουμε να φτάσουμε, να φανταζόμαστε συχνά ότι την βιώνουμε ήδη και ταυτόχρονα να νοιώθουμε τα συναισθήματα που προκαλούνται απ’ αυτήν την φαντασίωση.
– Να φύγουν από μέσα σου λόγοι για τους οποίους πιθανόν φοβάσαι αυτό που θέλεις
Πολλές φορές θέλουμε κάτι, αλλά το φοβόμαστε κιόλας. Αυτός ο φόβος πρέπει να εκλείψει για να λειτουργήσει ο νόμος της έλξης. Για παράδειγμα, ίσως να θέλεις πολύ έναν άνθρωπο που να είναι το τέλειο ταίρι για σένα. Ταυτόχρονα όμως -υποσυνείδητα συνήθως- είναι πιθανό να φοβάσαι να τον βρεις, γιατί π.χ. σ’ αυτή την περίπτωση θα τον αγαπήσεις πολύ, θα δεθείς μαζί του και αν ποτέ σε αφήσει, θα πληγωθείς βαθιά.
Αν φοβάσαι κάτι που θέλεις, άθελά σου θα σαμποτάρεις τον εαυτό σου από το να το αποκτήσεις.
– Να έχεις σιγουριά ότι μπορείς να αποκτήσεις και αξίζεις αυτό που θέλεις
Αν έχεις αμφιβολίες για το εαυτό σου ότι αξίζεις και ότι μπορείς να αποκτήσεις αυτό που θέλεις, το πιθανότερο είναι να μην προσπαθήσεις καν ή να προσπαθήσεις με «μισή καρδιά» για να το αποκτήσεις ή να το κάνεις με αίσθηση μεγάλου κόπου και αγώνα.
Στην πραγματικότητα όλη η αίσθηση κόπου και αγώνα στη ζωή του ανθρώπου κατά την επιδίωξη των επιθυμιών του, οφείλεται στο ότι έχει αμφιβολίες για τον εαυτό του για το αν αξίζει και αν μπορεί να τις εκπληρώσει.
– Να εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου γι αυτά που ήδη έχεις αντί να παραπονείσαι γι αυτά που σου λείπουν, να δίνεις σημασία στα εφόδιά σου, αντί στα εμπόδια που στέκονται στο δρόμο σου
Αν παραπονείσαι για τα λίγα που σου λείπουν, αντί να ευχαριστείς για τα τόσα σημαντικά που έχεις (π.χ. υγεία, σωματική ακεραιότητα, βασικά υλικά αγαθά, φίλους κ.λπ.) η μίζερη ψυχική σου κατάσταση όχι μόνο δεν έλκει, αλλά απωθεί τα καλά από σένα.
Επίσης αν εστιάζεις την προσοχή σου στα εμπόδια, αντί για τα εφόδια που διαθέτεις, θα αποκαρδιωθείς και δεν θα έχεις καν ή θα έχεις χλιαρή διάθεση να κάνεις ό,τι χρειάζεται γι αυτό που επιθυμείς.